Vahvistusta seuran valmennukseen
25.6.2020 23:27 Uutiset / Seuran pääsivusto

Vahvistusta seuran valmennukseen

FC Halikon puheenjohtajan, Jussi Litjan, esityksestä FC Halikko teki kesäkuun alussa sopimuksen kahteenkin uuteen tehtävään jalkapallon puolella. Toinen pesteistä kuuluu nuorelle valmentajalupaukselle Martti Vanhatalolle, joka kouluttaa kesäkaudella seuran maalivahteja kaksi kertaa viikossa. Martti on itse pelannut monta vuotta sekä jalkapalloa että futsalia ja toiminut pääasiassa maalivahtina. Ammattitaitoinen maalivahtivalmennus on monessa pienessä ja isommassakin seurassa usein vähäistä, eikä syy monestikaan ole siinä, ettei maalivahtivalmennusta koettaisi tarpeelliseksi, vaan maalivahtivalmennusta ei useinkaan ole saatavilla. Nyt tämäkin asia korjaantuu, kun kaikki maalivahdit aina kahdeksanvuotiaista alkaen, saavat asiantuntevaa valmennusta.

Toinen pesti avautui valmennuspäällikölle, jota seurassa on jo pidempään kaivattu. Valmennuspäälliköksi löytyi Jani Elovaara, jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus valmennuksesta ja niistä vuosista suurin osa on vietetty FC Halikossa. Jani valmensi viimeksi kesäkaudella 2019 seuran nykyisiä B-tyttöikäisiä pelaajia. Jani on kouluttanut itseään vuosien varrella ja omaa UEFA-B lisenssin. Jatkossa onkin tarkoitus, että Jani myös kouluttaa seuran valmentajia. Janin ammattitaito auttaa varmasti valmentajia kehittämään omien joukkueidensa toimintaa ja helpottamaan myös valmentajien omaa työnkuvaa.

Jani uskoo pestin olevan haastava, mutta samalla erittäin mielenkiintoinen. Mitä asioita toivot voivasi kehittää FC Halikossa? - Tavoitteena olisi helpottaa joukkueiden valmentajien työtä laatimalla selkeät vuosisuunnitelmat eri ikäryhmille ja samalla parantaa pelaajien arkea. Juniorivalmennuksessa on Janin mielestä tärkeää pyrkiä tarjoamaan jokaiselle pelaajalle oman taito- ja motivaatiotason tasoista toimintaa. Kysyttäessä miten juniorivalmennus on muuttunut sinä aikana kun Jani itse on ollut valmentajana, hän toteaa, että juniorivalmennus on mennyt koko ajan eteenpäin ja on alettu enemmän ja enemmän panostamaan varsinkin nuorempiin ikäluokkiin.

Seura on innossaan uusista vahvistuksista ja etenkin siitä, että molempiin tehtäviin saatiin henkilöt, joilla on vahvan osaamisen lisäksi myös taitoa ja kykyä kehittää seuran toimintaa.


   
Lisää uutisia
FC Halikko
«  Tammikuu   »
Kategoriat