Seuraava jatkosopimus liigaryhmään, Karoliina Becker jatkaa joukkueessa
13.6.2020 22:41 Uutiset / Naiset FS edustus

Karoliina Becker jatkossakin joukkueen puolustuksen lukkona

Joukkueen puolustuspeliä viimeiset kolme kautta rautaisella otteella pohjapelaajan paikaltaan johtanut Karoliina "Karkki" Becker (s.1999) jatkaa joukkueen tukena ja turvana myös joukkueen ensimmäisellä liigakaudella. Karoliina kuuluu pelaajiin, jotka olivat käynnistämässä Halikon Naisten futsaltoimintaa kolme kautta sitten ja on siitä asti kuulunut joukkueen avainpelaajiin pelaten yhtä lukuunottamatta kaikki joukkueen pelit kuluneiden kolmen vuoden aikana. Vuosi sitten lukion jälkeen löytyi opiskelupaikka Turusta mikä mahdollisti sen että nykyään Aurajoen rannoille muuttanut peluri pystyy vaivattomasti jatkamaan joukkueen riveissä. Vaikka rooli ja merkitys joukkueelle korostuukin erityisesti puolustuspelin liiderinä, vuosi toisensa jälkeen Karoliina löytyy myös pistepörssistä varsin korkealta. Tällä kaudella tehopisteitä kertyi kauden kaikki pelit pelanneelle pelurille 7+5.

Joukkueen valmentaja Ari Peltola ottaakin uusimman sopimuksen enemmän kuin ilolla vastaan:
- Karoliinan merkitystä joukkueen viime vuosien menestyksessä ei voi koskaan korostaa liikaa ja hänen jatkon myötä koko palettia on helppo suunnitella ja rakentaa eteenpäin. Vaikka lajikokemusta takana onkin vasta muutaman kauden verran, vankka pallollien tausta ja osaaminen futiksen puolelta on mahdollistanut sen, että hän on myös futsalin saloihin päässyt sisään varsin nopeasti. Erityisesti hänen pelinlukunsa ja pelinohjaamisensa otti viime kaudella hurjia harppauksia eteenpäin ja sitä myötä koko joukkueen puolustuspelaaminen helpottui. Hyökkäyssuuntaan hänellä myös loistava kyky lukea tiloja mihin pohjapelaajan paikalta kannattaa liikkua ja sitä kautta myös tehoja syntynyt. Karoliina on meidän valmennustiimin todellinen luottopelaaja, joka monipuolisuutensa vuoksi varma valinta heittää kehiin, haetaan sitten ratkaisua hyökkäyspäässä tai turvataan johtoa omassa päässä. Nuoresta iästään huolimatta rauhallisuus ja tyyneys otteissa silmiinpistävä ominaisuus hänen pelaamisessaan, Peltola lopettaa

Millaisia ajatuksia tällä aivan valtakunnan huipputasolla junnuna futistakin pelanneella, mutta nyt täysillä futsaliin panostavalla pelurilla sitten itsellään on joukkueen menestyksekkäästä viime kaudesta:
- Viime kaudesta jäi kokonaisuutena tosi hyvät muistot. Pelillisesti mentiin tosi paljon eteenpäin niin yksilöinä kuin joukkueenakin ja vaikka alkukaudesta peli vielä vähän takkuilikin, pikkuhiljaa löydettiin se oma peli ja hyvä rytmi pelaamiseen löytyi. Omaan kauteen olen kauttaaltaan varsin tyytyväinen vaikka toki aina parannettavaa löytyy joka sektorilta. Erityisesti valmennuksen kanssa käytiin läpi hyökkäyspeliin osallistumistani ja sillä sektorilla kausi toikin paljon kehitystä ja jonkin verran tulostakin syntyi, sitä pitää pyrkiä jatkossa entistä enemmän vielä kehittämään. Kaudesta jäi kaikkein kirkkaimpana muistona ehdottomasti mieleen aivan upean kotiyleisön edessä pelattu viimeinen karsintaottelu. Oli tosi mahtavaa päästä pelaamaan täpötäydessä hallissa kun tunnelma oli aivan katossa. Samanlaista fiilistä jo innolla odotan ensi kauden liigapeleihin, toivottavasti kaikki löytää tiensä ensi kaudella Salohalliin pelejä katsomaan.

Millaisin ajatuksin sitten kohti joukkueen ensimmäistä liigakautta:
- Meillä tosi motivoitunut porukka ja tehdään tosi kovin töitä, tavoitteena tietenkin suoriutua kaudesta mahdollisimman hyvin. Nousijajoukkueella ei perinteisesti koskaan ole helppoa ja meillä kaiken lisäksi todella nuori porukka, mutta lähdetään ennakkoluulottomasti haastamaan joka ikistä vastustajaa ja sitä kautta vakiinnuttamaan paikkaamme valtakunnan korkeimmalla tasolla tuleviksikin kausiksi. Nuorella jengillä varmasti parhaat vuodet vasta tulevaisuudessa, mutta silti nöyristelemään ei sarjaan lähdetä.

Mitkä sitten näet joukkueen suurimpina vahvuuksina tulevalla kaudella ja missä näet suurimmat kehityskohteet ?
- Vahvuutena ehdottomasti ollaan nuori ja nälkäinen porukka, jolla riittää energiaa. Osa meistä pelannut jo pitkään yhdessä ja sitä kautta yhteispeli ja yhteinen rytmi on ihan vailla vertaansa. Sitten saatiin mukaan tälle kaudelle junnuista aivan mahtavia uusia lahjakkaita pelureita, jotka istuivat kauden mittaan ryhmään tosi hyvin niin pelillisesti kuin muutenkin tyyppeinä. Suurimpana kehityskohteena ensi kautta ajatellen näkisin sen, että pelitempoa täytyy nostaa vielä huomattavasti Ykköseen verrattuna. Aikaa ja tilaa tulee olemaan varmasti huomattavasti vähemmän kuin Ykkösessä ja siihen koitetaan valmistautua. Myös fyysisyyttä ja aggressiivisuutta peliin tarvitaan lisää liiganousun myötä, Karoliina päättää.


   
Lisää uutisia
FC Halikko
«  Tammikuu   »
Kategoriat